dnes je streda,  17. júl 2019,  meniny má Bohuslav,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 04:07,  dnes západ slnka: 19:37
Kúpou trička s logom PetrovZdar.sk podporíte chod portálu PetrovZdar.sk
C.B. ONE, s.r.o.

Halászlé - recept

autor: lunimus
pridané: 28.10.2013 13:46
počet zobrazení: 2 177
počet hlasov: 2
potrebujeme:
rôzne ryby (sumec, kapor, pleskáč ...)
rybie vnútornosti (podľa chuti - len nie ikry mreny)
cibuľa (veľa)
paprika celá
paprika mletá
paradajka
soľ
feferónka
bravčová masť/ olej

postup:
Na masti opražíme očistenú a na jemné kocky nakrájanú cibuľu.
Keď je cibuľa sklovitá, pridáme na kocky nakrájanú papriku a paradajku. Zároveň pridáme očistené ryby zbavené šupín, hlavy, chvosta a plutiev.Podlejeme vodou a dosolíme. Môžeme pridať podľa chuti feferónku.
Varíme cca 15-20min. Potom vyberieme kúsky rybieho mäsa a celú šťavu pomixujeme. Podľa chuti dosolíme a pridáme mletú papriku.
Potom pridáme predvarené rybie mäso a vnútornosti
Varíme ešte ďalších 15-20minút a podávame s chlebom.
kategória: varenie rýb
 

komentáre

visage , 21.1.2014 o 19:15

ale počul som že ikry z mreny sú celkom chutné , len sa nesmú konzumovať v čase výteru