dnes je pondelok,  21. október 2019,  meniny má Uršula,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 06:19,  dnes západ slnka: 16:43
Kúpou trička s logom PetrovZdar.sk podporíte chod portálu PetrovZdar.sk
globpneu.sk

Recept na gulaš - recept

autor: josu
pridané: 28.2.2014 16:03
počet zobrazení: 1 922
počet hlasov: 1
potrebujeme:
1kg. mäso hovädzina močing.
1/2kg cibula
1kg.zemiaky
10dkg.udená slanina
10dkg.bravčova masť
4-5 stručkov cesnak
1malý paradajkový pretlak
2ks večšie paradajky
4ks paprika zelená
1kocka hov. bujon
1pol.lyžica podravka
1pol.lyžica plnotučná horčica
2ks bobkový list
3guličky nové korenie
5guličiek čierne korenie
soľ,mlete korenie, paprika mleta sladká, rasca mletá,
1/2. feferonky



postup:

Ako na to: Slaninu nakrajame na malé kocky a spolu s masťou popražíme aby slaninové kocky zbeleli. Pridáme na drobno pokráianú cibuľu a pražíme do sklovita.
Pridáme na kocky pokrájsné mäso a dusíme kým sa mäso
nezatiahne-nezbelie.Priame paradajkový pretlak orestujeme pridáme 2strúčky cesnaku pokrájane na kolieska. Pridáme na rezance pokrájne papriky a oblanžírované paradajky tiež bobkový list a nov.korenie celé čierne korenie.Pridáme rascu,mleté korenie, papriku sladkú mletú,feferonku,posolime len trochu aby mäso pustilo viac šťavy.POdlejeme červeným vínom asi 2dcl.a dusíme kým mäso nezmäkne. Pridáme pokrájané zemiaky hovädzí bujon podravku.Varíme kým sa
na zemiakoch neobrúsia hrany, odstavíme s ohňa, pridáme horčicu a majoranku .

Dobrú chuť.
kategória: ostatné recepty
 

komentáre

hdodo , 12.7.2014 o 17:57

drobec tak ako dopadol gulaš?

drobec , 28.6.2014 o 15:21

No skušam ho dneska uvidíme aka odozva bude od rodiny dufam že OK

visage , 19.3.2014 o 17:23

josu , veru výborný guláš - už len varechu pooblizovať

jomi , 29.1.2014 o 19:28

Ale do receptu si mohol dať povolenie, že sa tam môžu vyvariť aj Marstanove rebrá!!!

jomi , 29.1.2014 o 19:27

Tak toto mi pripomína Stretávku Petrov zdar na Dunaji 2012. Josu, už aby bola stretávka, teším sa na tento guláš. Ale môže byť aj 3 kg mäsa! jomi

hdodo , 28.1.2014 o 17:33

Josu tú chuť tvojho gulášu poznám varíš ho super.