dnes je streda,  17. júl 2019,  meniny má Bohuslav,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 04:07,  dnes západ slnka: 19:37
Kúpou trička s logom PetrovZdar.sk podporíte chod portálu PetrovZdar.sk
C.B. ONE, s.r.o.

Halásle - recept

autor: josu
pridané: 6.2.2014 21:15
počet zobrazení: 3 193
počet hlasov: 1
potrebujeme:
Viac druhov rýb ( kapor, pleskáč, karas). Ale môžu byť aj iné druhy.
Cibuľa , podľa váhy rýb( polovičné množstvo).
Slanina, bravčová masť, paradajkový pretlak, paprika zelená,
Paradajky, cesnak, čili papričky, paprika mletá sladká, korenie
mleté čierne, rasca mletá, zeler, mrkva, petržlen, kaleráb, paprika
červená mäsitá, bobkový list, korenie nové, korenie čierne celé.


postup:
Do hrnca dáme umyte ryby, zalejeme studenou vodou asi 1,5 litra na 1kg rýb. Pridáme stredne veľkú cibuľu, 3 lístky bobkový list, 5 guliek nové korenie, asi 10 guliek čierne korenie, 2stručky cesnaku. Varíme asi 20 minút. Ryby vyberieme necháme vychladnúť, a oberieme s kostí. Vývar precedíme cez sitko a odložíme na podlievanie.
Do kotlíka dáme na kocky nakrájanú slaninu a troška vody aby slanina neprihorela, stopíme na škvarky pridáme bravčovú masť nakrájanú cibuľu a upražíme do karamelu, pridáme paradajkový pretlak orestujeme ak je málo šťavy podlejeme trochu vývarom a pridáme na kocky pokrájané paradajky a na pásiky nakrájanú papriku. Pridáme na kocky nakrájaný kaleráb, zeler a na strúhadle nakrájaný petržlen a mrkvu, pridáme asi polievkovú lyžicu mletej sladkej papriky, trochu korenia čierneho mletého trochu mletej rasce a feferónku alebo čili papričku, posolíme a dusíme kým zelenina nie je mäkká prilejeme vývar, ak máme aj, rybací bujón povaríme a pridáme s kosti obraté ryby a asi 10 minút povaríme. Ak máme dostatok rýb/ kapra/ nakrájame na podkovičky a vložíme do hrnca na 7až 10 minút dochutíme soľou alebo podravkou. Už nemiešame len kotlíkom potriasame aby sa podkovičky nerozpadli. Dúfam že vám toto Haláslé podľa tohto receptu bude chutiť. Josu
kategória: ostatné recepty
 

komentáre

hdodo , 8.2.2014 o 12:00

Josu super recept, dúfam že prídeš na stretko PetrovZdar a ak náhodou chytíme nejaké ryby tak ho spoločne uvaríme.