dnes je streda,  17. júl 2019,  meniny má Bohuslav,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 04:07,  dnes západ slnka: 19:37
Kúpou trička s logom PetrovZdar.sk podporíte chod portálu PetrovZdar.sk
C.B. ONE, s.r.o.

DOMÁCE ZAVINÁČE - recept

autor: kamen
pridané: 15.4.2015 18:05
počet zobrazení: 8 454
počet hlasov: 1
potrebujeme:
Sladkovodné ryby :pstruh,belica,pleskáč zelenkavý,lieň,zubáč..... .Bez šupín,hlavy,plutiev a očistené.

PRVÝ NÁLEV:
500ml octu,500ml vody.130g soli.

DRUHÝ NÁLEV:
300ml octu,1.2L vody,2 lyžičky cukru,1 lyžica soli,10 gulvočok celého korenia ,5 gulvočok nového korenia,2 bobkové listy,1 mrkva,2 cibule

postup:
PO 1:V nádobe zamiešame nálev PRVÝ.Do sklenenej alebo keramickej nádoby naukladame očistené rybie plátky a zalejeme PRVÝM nálevom .V chladničke necháme 5 dní stáť.

PO 2:Na šiesty deň si pripravíme DRUHÝ nálev:vodu,ocot,sol,cukor,koreniny,cibulu na plátky,mrkvu na hranolčeky.Na miernom plameni povaríme 10 minút.

PO 3:Keď nám nálev vychladne precedime ho ,odstánime bobkový list a ponecháme zeleninu a korenie.ryby vyberieme z nálevu PRVÉHO a odstránime z nich kosti.Tie menšie zmeknu ale tie večšie zostanú tvrdé.Takto pripravené ryby naplníme cibulov a mrkvov čo nám zostali z DRUHÉHO nálevu zavinieme a prepichneme špáradlom .

PO 4:Na dno zaváracieho pohára dáme cibulu a korenie ktoré zostali z nálevu .Uložíme zavináče a zalejeme DRUHÝM nálevom.Všetko dáme ešte na 3 dni do chladničky.Takto naložené zavináče vydržia v chladničke aj dva týždne .

TIP NA ZÁVER:Zavináče možte plniť chilli papričkami ,kápiov,olivami ,kyslov uhorkov,kapustov...... .


DOBRÚ CHUŤ
kategória: ostatné recepty
 

komentáre

hdodo , 20.4.2015 o 16:30

Celkom sa mi to pozdáva ak nachytám nejaké vhodné ryby tak to vyskúšam, chilli papričky určite pridám :-).