dnes je pondelok,  21. október 2019,  meniny má Uršula,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 06:19,  dnes západ slnka: 16:43
Kúpou trička s logom PetrovZdar.sk podporíte chod portálu PetrovZdar.sk
globpneu.sk

MOJE PSTRUHY S KAPIOVOU ŠŤAVOU - recept

autor: diko
pridané: 4.7.2011 20:56
počet zobrazení: 1 858
počet hlasov: 1
potrebujeme:
Pstruhy, nakladaná kapia, zemiaky, stolový olej , vegeta ( korenie na ryby), cibuľa, červená paprika.

postup:
Vypytvané a vyčistené pstruhy navegetujeme aj z vnútra a nechame odstať 4-6 hodín. Zo zemiakov si napečieme hranolky a odstavíme. Na oleji (nie veľa -tu dávam olívový), spenine na drobno pokrajanú cibuľu . Keď cibuľa začne hnednúť pridamé pokrajanú kapiu s pstruhami a na rýchlo opečieme z obidvoch stran. Zakryjeme ich hranolkami a podlejeme nálevom z kapie, ktorého kyslosť si rozriedime vodou tak aby pstruhy boli v tomto náleve ponorené. Posýpeme mletou červenou paprikou, zakryjeme pokrievkou a krátko podusíme až sa mäso začne rozpadávať.
Oplati sa vyskúšať ja väčšinou iba tak pripravujem pstruhy, ktoré sú pekne šťavnaté. Keď si ktomu dáte aj kúsok čerstvého chlebíka je to velmi syté a vydatné jedlo.
kategória: varenie rýb
 

komentáre

josu , 20.2.2014 o 20:48

Ja pripravujem pstruhy trochu inak ale skúsim aj tento tvoj recept. Oznamim ako chutil.Josu